Elon Musk, Twitter'ı satın aldığından beri birçok değişikliğe imza atıyor. Kimi zaman bu kökten değişiklikler kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmasa da hala en etkin sosyal medyalardan biri olma özelliğini koruyor. İlk olarak çalışan sayısını azaltarak dikkat çeken Elon Musk, daha sonra platformun sembolu olun ''kuşu'' bile değiştirmişti. Yeni logo olarak ''X'' tercih etmişti. Bu radikal değişimler bazı kullanıcılar tarafından eleştirilse de Elon Musk yoluna devam ediyor. Köklü değişimler kapıda... Yakın zamanda Twitter'a profile girenleri görebilme özelliği geliyor. Peki bu özellik ne zaman gelecek? İşte cevabı...

TWITTER PROFİLİME GİRENLERİ NASIL GÖREBİLİRİM?

Twitter'da profilinize girenleri gösteren bir uygulama bulunmuyor. Her ne kadar gelen kişi sayısını görebilme şansınız olsa da bunların kim olduğu bilinmiyor. Bununla ilgili birçok uygulama olsa da hiçbiri gerçekçi değil. Ancak Elon Musk'ın yaptığın en büyük değişimlerden birisi Twitter'da profilinize girenleri görebilme özelliğini getirmek olacak. Bu özellik, 1 Eylül itibariyle devreye girmiş olacak. Eklenecek yeni sekme ile bu özellikten faydalanılacak.

TWITTER'DA BÜYÜK DEĞİŞİM

Twitter'da büyük bir değişim yaşanıyor. İlk olarak Twitter ile özdeşleşen mavi kuşa veda edilmişti. Mavi tikli kullanıcılara tanınan ayrıcalıklar kaldırılmıştı. 

İzin verilen karakter sayısından daha fazla metin yazmak isteyenler ise fazla para ödemek zorundaydı. Bunun için de üyelik sistemi yapan Elon Musk, tepki çekse de hemen hemen her hesap, Twitter'a para ödeyerek üyelik aldı. Bu üyeliklere de sarı tik verildi. Birçok ayrıcalık tanındı.

Yine üyelikten kazandığı parayı kullanıcılara dağıtmakta kararlı olan Elon Musk, etkileşimden para kazanma özelliği getirdi. Birçok hesaba ziyaret edilmeleri, aldıkları etkileşim, profilinde kalınma süreleri gibi belli kriterler göz önünde tutularak para ödemesi gerçekleştirildi. Her ay bu işlem devam edecek.

YENİ ÖZELLİK TEPKİ ALDI

Elon Musk'ın etkileşime para ödeme kararı ise birçok kullanıcıyı tedirgin etti. Her ne kadar amaç herkesin özgürce düşüncesini söylemesi olsa da para kazanma hırsıyla yalan haberlerin ortaya çıkması da olasılıklar arasında. Popüler konular hakkında daha fazla tweet atmak isteyen kullanıcılar, yalana başvurabilir. Bu da bilgi kirliliğe davetiye çıkarabilir. 

Editör: Orhan Duman