Elon Musk, yeni adıyla X eski adıyla Twitter'da değişiklik yapmaya devam ediyor. Mavi tikli hesapları kaldıran sonrasında paralı sarı tikli hesapları devreye sokan CEO Elon Musk şimdi de Twitter'ı tüm kullanıcılara paralı yapmaya hazırlanıyor. Bu konuda yaşanan son gelişmeler, Twitter'ın milyonlarca kullanıcısını da adeta şok edecek cinsten.. İşte Elon Musk'ın son söylediklerine göre Twitter paralı mı olacak? sorusunun cevabı burada yer alıyor... 

TWITTER PARALI MI OLACAK?

Bu sorunun cevabı evet. Ancak ne zaman olacağı bilinmiyor. Platformun CEO'su Elon Musk, 550 milyon kullanıcısı olan X sosyal ağının bot kullanıcı sorununu çözmek için paralı olması gerektiğini açıkladı. Pazartesi günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile canlı yayınlanan görüşmede Elon Musk, X sisteminde aylık ödemeye geçileceğini açıkladı. Bu durumun bot hesapların önüne geçmek için olduğu aktarıldı.

TWITTER X ÜCRETİ NE KADAR?

Elon Musk, Twitter'ı her üyeye paralı yapmaya hazırlanıyor. Bunu kendisi bizzat açıkladı. Bu durum da kullanıcıları meraklandırdı. Birçok kullanıcı Twitter'ın aylık ücretinin ne kadar olacağını öğrenmek istiyor. Peki Twitter aylık ücreti ne kadar? Elon Musk, bu konuda net bir şey söylemedi. Sadece ücretin düşük olacağını söyledi ve miktarı belirtmedi. Yani Twitter üyeliği az da olsa ücretli olacak. Tahminlere göre ülkeden ülkeye ücret değişkenlik gösterecek.

ETKİLEŞİMDEN PARA KAZANMA BAŞLAMIŞTI

Önce Twitter ile özdeşleşen kuş logosunu değiştiren ve yerine X getiren Elon Musk, birçok kişiyi de işten çıkartmıştı. Elon Musk'ın yaptığı en büyük değişikliklerden biri de Twitter kullanıcılarına para kazandırması olmuştu. Birçok kullanıcı, Twitter'dan hesabına para yattığını belirtmiş ve Elon Musk'a teşekkür etmişti. Profilinizdeki etkileşime göre kazanılan para, birçok kullanıcıyı tatmin etmiş ve olumlu karşılanmıştı. 

550 MİLYON KULLANICININ TEPKİSİ NE OLACAK?

Elon Musk'ın Twitter konusunda alacağı yeni karara ise 550 milyon Twitter kullanıcısının vereceği tepki merakla bekleniyor. Aylık kullanıcı sayısı 550 milyon olan Twitter'da günde 100 milyon ila 200 milyon gönderi üretiliyor. Bu kullanıcılardan kaçının bot olduğu bilinmiyor. Elon Musk, bu konuyla ilgili net bir sayı vermedi. 
 

Editör: Orhan Duman