Yayınlanan yeni bir çalışma, yiyeceklerine tat katmak için tuz yerine doğru alternatifleri kullanan kişilerin, yüksek tansiyonu önleyebildiklerini ortaya çıkardı. Tuzdan vazgeçemeyenler içinse bir formül var. Yüksek tansiyon belasından kurtulmak için öncelikle günlük olarak ne kadar tuz kullandığınızı belirlemeniz gerekiyor. Sonrasında bu miktarın 3'te 1'ine inmeniz gerekecek. Bunu başardığınız takdirde vücudunuz direkt olarak olumlu tepkiler verecek ve hemen çok daha sağlıklı hissetmeye başlayacaksınız.
BU RİSKE DEĞER Mİ?
Tuz yerine deniz yosunu ve limon gibi diğer tatlandırıcıların kullanılması ise en sağlıklı seçenekler... Deniz yosununda (Yosun tuzu olarak da geçmektedir) sodyum oranı sadece yüzde 3.5 oranında. Bu oran sofra tuzunda yüzde 40'ı buluyor. Sahip olduğu düşük sodyum oranıyla tuza oranla çok daha sağlıklı olan deniz yosununun, keskin tadıyla tuzun yerine kullanılabileceğine dikkat çekildi. Yüksek tansiyon ciddiye alınmazsa kalp hastalıkları, felç, böbrek hasarı, görme kaybı ve cinsel işlev bozukluğu gibi sağlık riskleri doğuyor.