Ulusal Savcılık Otoritesi Sözcüsü Monica Nyuswa, delil yetersizliği nedeniyle 95 Libyalı kişi hakkındaki davanın geri çekildiğini belirtti. Bu kişilerin, yasa dışı bir askeri kampta eğitim gördükleri iddia ediliyordu.

HIZLA UYGULANACAK

Bu kişilere yalnızca Güney Afrika'nın göç yasalarını ihlal etmek suçlaması yöneltildi. Ülkelerine gönderilecekler. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, sınır dışı kararının hızla uygulanacağını belirtti.

KARARDAN MUTLULAR

Avukatlardan Nico du Plessis, Associated Press'e yaptığı açıklamada, grubun suçlamaların düşürülmesinden "mutlu" olduğunu söyledi. Grubun Libya'nın ikinci büyük kenti Bingazi'ye gönderilmesi bekleniyor.

UYUŞTURUCU DA VARDI

Grup, Güney Afrika polisinin küçük bir kasaba olan White River'daki bir çiftliğe baskın düzenlemesinin ardından tutuklanmıştı. Tutuklama sırasında bir polis sözcüsü, grubun vize başvurularında güvenlik görevlisi olarak eğitim alacaklarını söyleyerek "kendilerini yanlış tanıttıklarını" söyledi. Kampta ruhsatlı ateşli silahlar ve askeri çadırların yanı sıra kokain ve esrar da ele geçirildi. Çiftlik sahipleri hakkındaki soruşturma ise devam edecek.
 

Muhabir: Lila Okyanus