Kaliforniya'daki eski bir kamu okulu bölge yetkilisi, görevlilerin yıllar içinde bölgeden yaklaşık 16.7 milyon doların zimmete geçirildiğini anlaması üzerine tutuklandı. Küçük bir buzdolabında tomar tomar para sakladığının tespit etmesinin ardından 70 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Magnolia Okul Bölgesi'nde mali hizmetler kıdemli müdürü olarak çalışan 53 yaşındaki Jorge Armando Contreras, Santa Ana mahkemesi'nde yargılandı. ABD Kaliforniya Merkez Bölge Savcılığı'nın yaptığı açıklamaya göre; sanık 70 ay federal hapis cezasına çarptırıldı ve 16.694.942 dolar tazminat ödemesi emredildi.

MALİ OPERASYONLARI YÖNETTİ

Mart ayında  federal fon alan bir kuruluştan zimmete para geçirme, hırsızlık ve kasıtlı olarak paranın kötüye kullanılması suçlamalarını kabul etmişti. Savcılar, Contreras'ın 2006 yılında işe alındığını ve okul öncesinden altıncı sınıfa kadar öğrencilerin yüzde 81'inin sosyoekonomik açıdan dezavantajlı olarak sınıflandırıldığı ilçenin mali operasyonlarını yönettiğini söyledi.

KENDİ ZEVKİNE HARCADI

Kendisine emanet edilen parayı okulların yararına kullanmak yerine, lüks bir yaşam tarzı için harcadı. Marka çantalar ve lüks bir araba aldı. Ayrıca evini de baştan aşağıya yeniledi.  Açıklamada, görevi gereği okul bölgesi banka hesaplarına ve öğrenci topluluğu banka hesabına erişim sağladığı ve "bu hesaplardaki çeklerin kişisel banka hesabına yatırılmasını sağladığı" belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ