Turşu, lezzetli bir atıştırmalıktan daha fazlasıdır. Fermantasyon yoluyla yapıldığında, turşular sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekler. Probiyotikler açısından zengindir.  Probiyotikler bağırsaktaki bakterilerin doğal dengesini sağlar. Ek olarak fermente edilmiş yiyecekler tüketmek, yediğinizde besinleri almada daha verimli olmanızı sağlayabilir.

SÜPER YİYECEK

Kalori alımını azaltmak isteyenler için turşu akıllıca bir seçimdir. Turşular kalorisi düşük ancak besin değeri yüksek benzersiz bir süper yiyecektir. Çoğu turşunun sadece bir avuç kalorisi vardır. Turşular, vücudun A vitaminine dönüştürdüğü antioksidan 'beta-karoten' açısından zengindir. Dahası, genellikle turşu yapma işlemi sırasında eklenen sarımsak ve dereotu gibi baharatlar da antioksidan açısından zengindir. Bu da kronik hastalık riskini azaltır ve genel sağlığı iyileştirir.

VİTAMİN TAKVİYESİ

Turşu, kan pıhtılaşması ve kemik sağlığı için gerekli olan K vitamininin doğal bir kaynağıdır. Ayrıca, antioksidan görevi gören ve bağışıklık sistemini destekleyen C ile görme ve cilt sağlığı için önemli olan A vitamini gibi diğer vitaminlerin küçük ama değerli miktarlarını da sağlayabilir.

MÜKEMMEL KAYNAK

Turşular, vücuttaki sıvı dengesini ve sinir fonksiyonunu korumak için hayati önem taşıyan elektrolitlerin, özellikle de sodyumun mükemmel bir kaynağı olabilir . Yoğun fiziksel aktivitelerde bulunan veya ter yoluyla elektrolit kaybeden kişiler için, turşu tüketmek bu temel besinleri yenilemede faydalı olabilir. Ancak, yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarına yol açabilecek aşırı sodyum alımından kaçınmak için bunları ölçülü bir şekilde yemek önemlidir. Elektrolitler, vücut sıvılarında elektriği iletebilen maddeler olarak tanımlanıyor.

Muhabir: Tamer Ayeri