Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Şefi Volker Türk, "Sıradan iletişim cihazlarının silahlandırılması, savaşta yeni bir gelişmeyi temsil ediyor. Binlerce Lübnanlıyı çağrı cihazları, telsizler ve elektronik ekipmanlar kullanarak hedef almak, uluslararası insan hakları hukukunun ihlalidir" dedi.

SORUŞTURMA ŞART

Volker Türk, salı ve çarşamba günü Lübnan'da gerçekleşen ve 37 kişinin ölümüne, 3 bin 400'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan iki saldırıyla ilgili bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yapılması gerektiğini söyledi.

HESAP SORULMALI

Türk, "Bu saldırıları emreden ve gerçekleştirenlerden hesap sorulmalıdır" şeklinde konuştu. Lübnan, Hizbullah'ı hedef aldığı söylenen ancak çocuklar da dahil olmak üzere birçok sivilin hayatını kaybettiği saldırılardan İsrail'i sorumlu tuttu.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail'in BM yetkilisi Danny Danon'a gazeteciler tarafından saldırıların arkasında İsrail'in olup olmadığı soruldu. Danon, "Bahsettiğiniz özel saldırılar hakkında yorum yapmıyoruz. Ancak sivillerin can kaybını en aza indirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı söyleyebilirim" açıklamasını yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ