Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım kararı alan BYD Başkan Yardımcısı ve BYD Amerika Üst Yöneticisi (CEO) Stella Li, Manisa’ya kuracakları elektrikli otomobil fabrikası hakkında açıklamalarda bulundu. Li, Türkiye'ye sadece bir üretim tesisi inşa etmeye gelmediklerini belirterek, “Sadece 5 bin kişiye daha istihdam kazandırmıyoruz, teknoloji ve yeniliği getiriyoruz. Çin’deki gibi 12 aydan daha kısa sürede fabrikayı inşa edebileceğimizi umuyoruz" dedi.

GÜNDE 32 PATENT ÜRETİYOR

Stella Li, BYD'nin dünya lideri bir yeşil teknoloji şirketi olduğunu ifade ederek, dünya çapında 110 binden fazla AR-GE mühendisine sahip olduklarını ve günde 32 patent ürettiklerini anlatan Li, "Bu nedenle Türkiye'ye sadece bir tesis inşa etmeye gelmedik, aynı zamanda elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobillerdeki en gelişmiş yüksek teknolojiyi Türkiye'ye getirmek için bir tutkumuz var" diye konuştu.

12 FARKLI MODEL GÜNDEMDE 

Türkiye'deki üretimin detaylarına değinen Li, "Yani yaklaşık 8 ila 12 farklı model arasında bir üretim üzerinde konuşuyoruz. Bu yüzden burada daha fazla model üretebilme ve kendimizi burada yerelleştirebilme şansını yakalamak istiyoruz" şeklinde konuştu. Li, "Burası muhteşem bir turizm ülkesi. Çinliler seyahate 200 milyar dolardan fazla para harcıyor. BYD buraya daha fazla Çinli turistin gelmesini de teşvik edebilir. Türkiye'yi tanıtmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: AA