Arslan, metalürji sektörünün ekonominin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu vurguladı. Metalürji sektörü, birçok endüstriyle yakından ilişkili olmasının yanı sıra bu sektörlere ana tedarikçi olarak da hizmet ediyor. Özellikle hurda piyasasındaki dönemsel dalgalanmaların Türkiye'nin demir çelik sektöründe lider konumuna gelmesiyle tüm sektörlerin hızlı bir gelişme sürecine girdiğini belirtti.

Kredi Erişimi ve Sürdürülebilir Büyüme

Üretim sektörünün sürdürülebilir bir büyüme sağlayabilmesi için ana temel malzeme üreticilerinin finansal dengelerinin korunmasının önemine dikkat çeken Arslan, bu noktada krediye erişimin kolaylaştırılması gerektiğini ifade etti.

Önümüzdeki 6 aylık dönemde de bu büyüme trendinin korunmasını temenni eden Arslan, böyle bir büyümenin Türkiye ekonomisinin temellerini daha da güçlendireceğini belirtti. Sektörel Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarının artmasıyla demir çelik sektörünün sağlam bir zemine oturduğunu dile getiren Arslan, sektörün gelecekteki potansiyelini güçlü bir şekilde koruduğunu ifade etti. 

Kaynak: FATMA ZEYNEP KAYA