2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden Filenin Sultanları, çeyrek finalde, Avrupa'nın güçlü ekiplerinden Polonya ile eşleşti. Rakiplerini bir bir yenerek çeyrek finale kadar gelen Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Polonya ile oynayacağı mücadele büyük önem taşıyor. Çünkü bu mücadelenin kazanılması durumunda yarı final bileti alınacak. İşte Türkiye - Polonya voleybol maçının başlama saati ve kanalı haberimizde yer alıyor...

TÜRKİYE - POLONYA MAÇI SAAT KAÇTA?

30 Ağustos Çarşamba günü Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Palais 12’de oynanacak Türkiye - Polonya voleybol maçı saat 18.00'de başlayacak.

TÜRKİYE - POLONYA MAÇI HANGİ KANALDA?

Filenin Sultanları'nın muhteşem performansını izlemek tamamen şifresiz. Türkiye - Polonya voleybol maçını TRT Spor canlı olarak ekranlara getirecek.

SON 16 TURUNDA BELÇİKA'YI ELEDİK

Filenin Sultanları, 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 turunda Belçika'yı eledi. Rakibini 3-1 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, çeyrek finalde Polonya'nın rakibi oldu.

GRUPTAN YENİLGİSİZ ÇIKTIK

2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası grup maçlarında 5'te 5 yapan Filenin Sultanları, yenilgisiz olarak son 16 turuna yükseldi. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, grup maçlarında; Almanya, Yunanistan, Azerbaycan, Çekya ve İsveç karşısında sahadan galibiyetle ayrıldı.

A MİLLİ TAKIM KADROSU 

Milletler Ligi'nde şampiyon olan, Avrupa Şampiyonası'nda da yenilgisiz devam eden Filenin Sultanları'nda en büyük değişiklik Giovanni Guidetti'nin gitmesi ve Daniele Santarelli'nin gelmesiyle yaşandı. Daniele Santarelli, kadroya başka isimleri dahil etti. İlk 6'da da farklı tercihler yaptı.

Başantrenör Daniele Santarelli, A Milli Takım kadrosuna şu isimleri dahil etti:

Libero: Simge Aköz, Ayça Aykaç, Gizem Örge

Pasör: Cansu Özbay, Elif Şahin

Orta oyuncu: Eda Erdem, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Kübra Akman

Pasör çaprazı: Melissa Vargas

Smaçör: Hande Baladın, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Ebrar Karakurt

MELİSSA VARGAS VE EBRAR KARAKURT ENGEL TANIMIYOR

Milletler Ligi'nde şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt, aynı şekilde Avrupa Şampiyonası'nda da engel tanımıyorlar. Pasör çarprazı olarak forma giyen iki oyuncu da büyük bir yüzdeyle oynayıp, takımımızın rakipler karşısında üstün performans koymasında başrol sahibi oluyorlar.

Editör: Orhan Duman