Van Kültür Yolu Festivali kapsamında akademisyen Rıfat Becerikli moderatörlüğünde düzenlenen söyleşi öncesinde Türkan Şoray’ın hayatından ve filmlerinden kesitler gösterildi. Ardından sahneye çıkan Şoray, hayranlarının ilgisi karşısında çok heyecanlandığını söyledi. Efsane filmi “Selvi Boylum Al Yazmalım”ın müzikleri eşliğinde bir süre dans eden Şoray, Van’a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Şoray, “Van gölünü, Van kahvaltısını merak ederdim. Hayalim Van'a gelmekti. Buradayım" dedi.

Dünyanın hazinelerini verseler değişmem

Seyircilerinin büyük ilgisi karşısında duygulanan Türkan Şoray, “Bize yıllardır gösterdiğiniz bu sevgi o kadar değerli ki. Dünyanın hazinelerini getirseler vallahi değişmem. Beni sahneye taşıyan vefa duygunuz... Beni hayata bağlayan ve mutlu eden sizlersiniz. Sevilmeyi hak etmek, takdir edilmek için çok emek verdim. Şimdi ise emeğimin karşılığını görüyorum. Emek verdikçe seviliyor ve büyüyorsunuz” diye konuştu.

“Otobüs Yolcuları” filminde önce oyuncu olarak istenmediğini ancak yazar Vedat Türkali’nin ısrarıyla filmde rol aldığını aktaran Şoray, hayatında önem taşıyan anılarını anlattı.

31. İstanbul Caz Festivali, yerli ve yabancı 200'ü aşkın sanatçıyı ağırlayacak 31. İstanbul Caz Festivali, yerli ve yabancı 200'ü aşkın sanatçıyı ağırlayacak

Aşkla ilgili bir soruya Tanju Okan’ın “Aşkı Bulacaksın” şarkısının sözleriyle karşılık veren Türkan Şoray, “En büyük aşkım kızım Yağmur” dedi.

Türk sinemasının gelmiş geçmiş en güzel finali

Türk sinemasına damga vuran “Sevgi neydi” sorusunun sorulduğu film sahnesini de izlerken duygulanan Türkan Şoray, “Al Yazmalım” filminin senaryosunu yazan Ali Özgentürk’ü andı. “Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti sözlerinin filme önemli katkı yaptığını ifade eden Şoray, “Bu final, Türk sinemasının gelmiş geçmiş en güzel finalidir” dedi.

Ünlü yönetmen Atıf Yılmaz’ın “Sen komedide daha başarılısın” dediğini anlatan Türkan Şoray, komedi filmlerinde oynamaktan da büyük keyif aldığını ifade etti.

Konuşmasının ardından seyircilerin sorularını yanıtlayan Türkan Şoray, sonra da katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ