İngiliz gazetesi The Guardian, Türkiye’ye gelen turistlerin deneyimlerini ‘Türkiye bize hayatımızın en heyecan verici deneyimlerinden birini yaşattı: Okurlardan seyahat ipuçları’ haberiyle paylaştı. gazetenin internet sitesinde 6 Eylül tarihinde yayımlanan yazıda ziyaretçiler, Türkiye’nin eşsiz doğası, tarihi mirası ve lezzetleri karşısında yaşadıkları deneyimleri aktardı. 

PRENS ADALARI’NDA HUZUR

Chris Dunham’un The Guardian’da yer alan yorumunda göre, İstanbul’un kalabalığından kaçmak isteyen turistler için ‘Prens Adaları’ eşsiz bir sığınak görevi görüyor. Büyükada’nın pastel tonlardaki ahşap evlerinde ve yemyeşil sokaklarında huzur bulduklarını dile getiriyor. Günübirlik gezilerle adaların keyfini çıkaran ziyaretçiler, İstanbul’a dönüşlerini gün batımına denk getirerek mest eden bir manzara eşliğinde seyahatlerini taçlandırıyor. 

ANTİK KALINTILAR İÇİNDE YÜZMEK

Turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerden biri de Akdeniz kıyısındaki Çıralı oldu. Emily White’ın yorumuna göre, Çıralı’nın sakin plajları ve Likya dönemine ait Olimpos antik kenti, ziyaretçilere tarih ve doğayla iç içe bir tatil sunuyor. White, “Sabahın erken saatlerinde bu antik kalıntılar arasında yürümek, başka hiçbir yerde yaşanamayacak bir huzur ve tarihle dolu bir deneyim sundu” değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: İHA