Cumartesi günü gruptaki ikinci maçında karşılaştığı Portekiz'e 3-0 mağlup olan Türkiye, üçüncü ve son maçını 26 Haziran Haziran Çarşamba günü Çekya ile oynayacak.

Türkiye, Çekya karşılaşmasında 1 puan alması halinde, Gürcistan - Portekiz maçının sonucuna bakılmaksızın grubu ikinci sırada tamamlayarak gruptan çıkacak.

F Grubu'ndaki ilk iki maçında Çekya ve Türkiye'yi mağlup eden Portekiz ise Türkiye'ye karşı ikili averajda önde olduğu için gruptan lider çıkmayı garantiledi.

MUHTEMEL RAKİPLER HOLLANDA, FRANSA, AVUSTURYA

Türkiye grubu ikinci bitirmesi halinde, son 16 turunda D Grubu'ndan lider olarak çıkacak takımla karşılaşacak. D Grubu'nda liderlik yarışı son maçlar öncesi Hollanda, Fransa ve Avusturya arasında devam ediyor.

A Milli Takım, grubu 2. sırada tamamlarsa son 16 turu karşılaşmasını D Grubu'nun lideri ile 2 Temmuz'da Almanya'nın Leipzig kentinde oynayacak.

TÜRKİYE MAĞLUP OLURSA

Türkiye, Çekya'ya yenilir ve Gürcistan da Portekiz karşısında galip gelirse, grubu sonuncu tamamlayarak turnuvaya veda edebilir.

Portekiz'in Gürcistan karşısında en az beraberlik alması ise Türkiye'yi, son maçında yenilse dahi, gruptan çıkaracak.

EURO 2024'te en iyi 4 grup üçüncüsü son 16 turuna kalabilecek.

Türkiye 3 puan ve averajıyla altı gruptaki "en iyi dört" grup üçüncüleri arasına girmesi halinde ya B Grubu'nun ya da C Grubu'nun lideri ile eşleşecek.

Aa 20240622 34944855 34944850 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi Turkiye Portekiz (1)

B Grubu'nda iki maçını da kazanan İspanya grubunu lider tamamlamayı garantiledi.

Bu ihtimal gerçekleşirse Türkiye, İspanya ile 30 Haziran'da Köln'de karşı karşıya gelecek.

C Grubu'nda ise 4 puana sahip İngiltere ile 2'şer puanı bulunan Danimarka ve Slovenya'nın son maçlar öncesi liderlik iddiası devam ediyor.

Türkiye, "en iyi dört" üçüncü arasına girip C Grubu'nun lideri ile eşleşirse, 30 Haziran'da Gelsenkirchen'de son 16 turu maçında bu takımlardan birine karşı oynayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ