Türkiye'de konservatuvarlarda okuyan, 16 ile 22 yaşları arasında, sınavla seçilen genç müzisyenlerden kurulu orkestra, Türk besteci Ulvi Cemal Erkin'in "Sinfonietta", Alman besteci Felix Mendelssohn'un "Bir Yaz Gecesi Rüyası", Finlandiyalı müzisyen Jan Sibelius'un "Finlandia" eserini seslendirdi.

Orkestra ayrıca genç solist Ukraynalı piyanist Anna Fedorova ile beraber Rus besteci Sergey Rahmaninov'un 2. Piyano Konçertosu'nu da çaldı.

TUGFO'nun konseri, Romalı sanatseverlerin beğenisini toplarken, izleyenler konser bitiminde Şef Cem Mansur'un yönetimindeki orkestrayı uzun süre ayakta alkışladı. Orkestra, alkışlar üzerine bis yaparak İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin Nabucco Operası Üvertürü'nü çalarak konserini sonlandırdı.

GÜZEL AKÜSTİKTE ÇALMAK KEYİFLİ

Şef Cem Mansur konserin ardından, Türkiye'de 3 konser verdikten sonra İtalya turnelerinin başladığını, Sicilya'da 5 kez sahne aldıktan sonra bugün Avrupa'nın en modern senfonik salonlarından Roma'daki Santa Cecilia'da çaldıklarını belirtti.

Mansur, bu salonda konsere çıkmaktan keyif aldığını ifade ederek, "Güzel bir akustikte çalmak zaten her zaman çok keyifli bir şey. Çünkü bir salon aslında orkestranın içinde tınladığı bir enstrüman" dedi. AA

Editör: Eray Erginbaş