Son dönemde "Türk" mü, "Türkiyeli" ifadesi mi doğru tartışmaları sürerken. Rasim Ozan Kütahyalı da konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı.  Kütahyalı, "Türk mü Türkiye Milleti mi?" tartışmasıyla ilgili; Devlet Bey'in konuşması dikkatle dinlendiğinde 12 defa Türk Milleti diyor ama bir yerde de Türkiye Milleti diyor. O kadar doğru bir ifade ki bu. Saldırıyor millet. Ben buradan Devlet Bey'in sonuna kadar haklı olduğunu söylüyorum. 

Ekran Resmi 2024 06 20 14.55.37

Ben Türk'üm. Ben Türk Milletinin bir mensubuyum. Mesela Mahsun Kırmızıgül Kürt, Yılmaz Erdoğan Kürt, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Kürt. Bu insanlara zorla "Sen Türk'sün" denilebilir mi? Onlar da Türkiye Milletinin bir parçası.  Yada göçmenler... Şu an Suriye kökenli, Irak kökenli, İran kökenli, Pakistan kökenli, Ukrayna kökenli, Rusya kökenli Türkiye'nin binlerce yurttaşı var. Bu insanlara, "Sen Türk'sün!" değil. Ama onlar da Türkiye Milletinin bir parçası." dedi.

Rasim Soans 1

Öte yandan "Ümit Özdağ gibi Çerkez olup "Türk'üm" diyenler, Türk Milletinin bir mensubu olarak kendilerini sayabilirler. Ama Türk olmayanlara ve kendilerine de Türk'üm demeyenlere saygı göstermek zorundalar." ifadelerini kullandı. 
 

Muhabir: SERKAN BAYAR