Sendikanın açıklamasına göre, toplamda yüzde 119,05 zam teklif edilirken, sözleşme önerisinde yılın ikinci 6 ayı için enflasyon farkı ile yüzde 5, üçüncü 6 ay enflasyon farkı ile yüzde 5, dördüncü 6 ay enflasyon farkı ile yüzde 5 zam talep ediliyor.

Ayrıca, ulusal bayramlar, dini bayramlar ve arife günlerinde çalışan işçilerin yüzde 100 zamlı ücretlerinin yüzde 200 zamlı olarak ödenmesi, 30 gün boyunca devamsızlık yapmayan sendika üyelerine 2 günlük ücretleri tutarında devamlılık primi ödenmesi, gece çalışma tazminatının yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükseltilmesi ve bu oranın üzerinde ödeme yapılması halinde aynı şekilde devam edilmesi teklif ediliyor.

Ayrıca, imza tarihine kadar olan süre içinde sendika üyelerine her ay ücret ödenmesi ve imza tarihine kadar oluşacak olan alacak farklarından mahsup edilmek üzere 5 bin lira avans verilmesi, sendika üyelerinin çocuklarının sünneti için 2 gün izin verilmesi de sözleşme teklifinde yer alıyor.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 2023-2025 MESS Grup TİS teklifini hazırladıklarını ve "Sözleşme masasından her zamankinden daha güçlü bir şekilde kalkacaklarını" ifade etti.

Grup Toplu İş Sözleşmesi, yaklaşık 140 bin çalışanı, aileleri dahil edildiğinde yaklaşık 600 bin kişiyi ilgilendiriyor.

haber merkezi

Editör: Funda Işık