"Türk Escobar" olarak bilinen Urfi Çetinkaya, tutuklu bulunduğu İzmir R Tipi Cezaevinde hayatını kaybetti. Cenazesiyle ilgili henüz bir bilgi verilmedi. Çetinkaya, 20 Şubat'ta gerçekleştirilen "Kafes-44" operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı. Yapılan incelemelerde, Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da 13 ton, Türkiye'de ise 24 ton olmak üzere toplamda 37 ton uyuşturucudan sorumlu olduğu belirlenmişti. 12 Nisan 2023'te tutuklanan Çetinkaya, uyuşturucu dünyasındaki geniş bağlantılarıyla dikkat çekiyordu.

Urfi Çetinkaya Kimdir?

Urfi Çetinkaya, 1980'lerden beri Türkiye'deki uyuşturucu ticaretinin karanlık figürü olarak bilinen bir isim. Bir zamanlar "Uyuşturucu Baronu" ve "Türk Escobar" lakaplarıyla anılan Çetinkaya'nın hayat hikayesi, adeta bir suç filmi senaryosunu andırıyor.

Urfi Çetinkaya Nereli?

Urfi Çetinkaya, 1958 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. Uyuşturucu ticaretiyle ilk olarak Trabzon'da uğraşmaya başladı. 1980'lerde ise İstanbul'a taşındı ve burada uyuşturucu ticaretinin önemli isimlerinden biri haline geldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ