İnsan kaynakları alanında işbirliğini geliştirmek amacıyla Türkiye'ye davet edilen Kazakistan Cumhurbaşkanlığına bağlı Kamu Hizmetleri Ajansı Başkanı Darkhan Zhazykbay ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Toplantı ve odak grup görüşmeleriyle Türkiye'nin insan kaynakları uygulamaları hakkında tecrübe ve bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.

Görüşmeler devam ederken Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay ile Kazakistanlı Zhazykbay basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin geleceğini dizayn etmeye yönelik çağdaş, teknoloji odaklı, şeffaf ve liyakati önceleyen, fırsat eşitliği sunan araçlar geliştirdiklerini belirten Atay, bu konuda dünyanın çatı kuruluşları tarafından izlenen ve örnek olarak gösterilen bir düzeye ulaştıklarını söyledi.

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ ÖNEMLİ

İnsan kaynakları yönetiminin önemli bir başlık olarak ele alınması üzerine bulundukları girişimin Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) tarafından kabul edildiğini anımsatan Atay, insan kaynakları yönetiminin TDT kapsamındaki Türk devletlerinin de önemli bir başlığı haline geldiğini belirtti.

Daha önceki toplantılarda Türkiye'de 5 yılda geliştirilen ve "yetenek yönetimi" diye tanımladıkları dijital araçlarla sunulan hizmetlerinin TDT ülkeleriyle paylaşılması konusunda bir mutabakat zaptı imzalandığını hatırlatan Atay, toplantının da bu mutabakat çerçevesinde gerçekleştirildiğini anlattı.

Çalışma ziyareti kapsamında Türkiye'de bulunan misafir heyete, e-İnsan'ı bütün fonksiyonlarıyla tanımaları ve kendi ülkelerinde nasıl tatbik edecekleri konusunda uzman kurumlarca sunumlar gerçekleştirildiğini aktaran Atay, uygulamanın faydalarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bildiğiniz üzere bizim ekonomimizde serbest piyasa ekonomisi hakim pek çok ulusal ve uluslararası şirketimiz var. Büyük ihracat kapasitesine ulaşmış, istihdam oranında her geçen gün rakamlarımız büyüyen, üreten bir ülke halindeyiz. Dolayısıyla biz bu deneyimi Türk devletleriyle paylaşmak istiyoruz. Tabii ki yapılan tüm bu işlerin hepsinin merkezinde insan var. Eğer biz, Türk devletleriyle sahip olduğumuz, geldiğimiz bu noktadaki deneyimimizi paylaşabilirsek, bunu bir somut ürün olarak kendilerine sunabilirsek onlar da bu araçları kullandıklarında öncelikle yeni yetişen nesillerine daha çok dokunabilecekler, daha çok faydalı olabilecekler."

Kaynak: AA