Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un şirketi Ersoy Otelcilik tarafından Bodrum-Göltürkbükü’nde geçtiğimiz günlerde açılan Maxx Royal Bodrum’da 6 gecelik tatilin 8-10 milyon liralara satılması dikkat çekmişti. 

YouTube üzerinden yayınladığı videoda konuya ilişkin değerlendirmede bulunan gazeteci Fatih Altaylı, eğer bu fiyata satış yapılabiliyorsa bunun Türk turizmi için bir başarı olduğunu ifade etti. Otelin fiyatının Paris’te bulunan Ritz Carlton otelinden bile pahalı olduğunu söyleyen Altaylı, “Bodrum’da yıkılan bir otelin yerine açıldı o otel. Geçen gün ben de o otele baktım. 6 gece için verdiği fiyat 8 milyon 640 bin lira. 265 bin euro. Bu çok acayip bir fiyat. İnşallah o otel o odalarını satabiliyordur. Bu kötü bir şey değil. Niye? O otelde sen ben kalmayacağız ki. Ben 265 bin euro bulsam ev alırım kendime bir tane. Niye otele 6 gün kalmak için o parayı vereyim? Deli miyim, divane miyim?''

Ekran Resmi 2024 06 14 11.07.40

'GİDİP ALNINDAN ÖPERİM'

''Ama bu parayı verebilen birileri varsa ve o otel bu fiyata satış yapabiliyorsa otelin genel müdürünü gidip alnından öperim. Derim ki ‘Helal olsun,  bu fiyata bu odaları sattın’.  Oda değil galiba o villa veya süit gibi bir şey. Bu para dünyanın en pahalı otellerinden biri olan Ritz Otellerinden bile pahalı. Paris’in en pahalı oteli Ritz’te en pahalı odanın fiyatı 6 gecelik 240 bin euro civarında. Sen dünyanın en pahalı şehirlerinden birinde en pahalı otelin en pahalı odasından daha yüksek fiyata bir oda satabiliyorsan eğer ben sana şapka çıkarırım.” ifadelerini kullandı.

Ekran Resmi 2024 06 14 11.07.16

'ALKIŞLAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMAM'

Otelin bu kadar yüksek fiyatlara satış yapabiliyorsa benzer segmentteki otellerin de fiyatlarını yükselteceğini belirten Altaylı, “Bizim derdimiz ne? Türkiye’de 100-200 euro'ya tam pansiyon her şey dahil oda sata sata bizim anamız ağladı. Bu otelin sahibini biliyoruz, kendisi çok önemli bir makamda oturuyor. Kültür ve Turizm Bakanı. Eğer bu odasını hakikaten o fiyata satıyorsa alkışlamaktan başka hiçbir şey yapmam. Eğer Türkiye’de bir otel 6 geceliği 265 bin euroya oda satabiliyorsa müthiştir. Çünkü o fiyatı oraya çekebiliyorsa diğer oteller de oraya çeker. Keşke Bodrum’daki o segmentteki diğer otellerin hepsi o fiyata satılsa. Diyebilirler ki ‘Biz kalamayacağız orada.’ Kalmayın kardeşim, ne yapalım? Kalamayacağız yani. Paris’e giden herkes Ritz’de mi kalıyor? Fiyat uçuk ama bizim için değil o fiyatlar. Türkiye için de keşke uçuk olsa. Keşke İstanbul’daki 5 yıldızlı otellerde de 1000 eurodan başlasa 50 bin euroya kadar çıksa. Bunda ben hiçbir acayiplik görmüyorum. Evet, çok pahalı. Görünce hakikaten ‘Ne, oha!’ diyorsun. Ama birisi bu parayı verecekse ondan da o parayı alacaksın. Yıllardır bize ‘Türkiye’de döviz ucuz, otellerimiz neredeyse bedava’ deyip durdular. Pahalıysa helal olsun. O 40 bine satarsa ve böyle bir talep olursa diğer otelleri de çeker yavaş yavaş bu seviyeye.” dedi.

Ekran Resmi 2024 06 14 11.07.30

'BENZER FİYATLAR KUMARHANE OTELLERİNDE VAR'

Benzer fiyatların yurt dışındaki kumarhane otellerinde olduğuna dikkat çeken Altaylı, “6 günde bana ne veriyor da o fiyatı sunuyor diye ben de yıllardır merak ediyorum. Mesela kumarhane otelleri vardır Las Vegas’ta Monaco’da falan. Dersin ki ‘Ben burada kumar oynayacağım’ Kumarhanesine belli bir miktar para verirsin, sana orada bir süit verirler. Sen oynarsın kumarını kazanırsın, kaybedersin ama orada sana şahane bakarlar. Aynı şey Monaco’da da vardır. Orada herkesin sevdiği bir Türk vatandaşımız vardır. Onu ararsın. O sana otelde yer ayırtır, oynayacağın kumarın miktarına göre sana müthiş bir süit hazırlatır. Ama burası sonuçta kumar oteli. Otelin parası oynanan kumarın yanında çerez sayılır. Ama normal otelde bu paralar gerçekten müthiş.” şeklinde konuştu,

Kaynak: DEMET SAROVA