İspanya'da yoğun turizm karşıtlığı kış sezonuna da sıçradı. Yaz aylarındaki tatil dönemi artık geride kaldı. Ancak İspanya'daki aşırı turizme karşı öfke, tatilcilerin kış güneşini aramasıyla birlikte kış sezonuna da sıçradı.

ORTADAN KALKMAYACAK

San Sebastian'da yerel halk, "Tehlikedeyiz; turizmi azaltın!" sloganı altında toplanıyor. Kasım ayında ise Sevilla'da turizm karşıtı gösteriler yapılacak. Geçtiğimiz pazar günü Kanarya Adaları'nda binlerce kişi gösteriye katıldı. Yani sorun ortadan kalkmayacak gibi görünüyor.

TUTUMLAR DEĞİŞTİ

Bu yıl İspanya ve Avrupa'nın birçok yerinde turizme yönelik tutumlar büyük ölçüde değişti. Zira Covid sonrası seyahat patlamasıyla birlikte sektör, pandemiden önce kırılan rekorları yakaladı ve hatta çoğu zaman geçti.

115 MİLYONA ÇIKACAK!

İspanya'nın yıl sonuna kadar 90 milyondan fazla yabancı ziyaretçi alması bekleniyor. Danışmanlık firması Braintrust, gelen ziyaretçi sayısının 2040 yılına kadar 115 milyona çıkacağını tahmin ediyor. Yerel halk, turistler sebebiyle oluşan kira artışları, trafik, pahalılık ve kirlilik sebebiyle isyan ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ