Keçiören Belediye Başkanı olan Turgut Altınok'un adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçiyor. Asal Araştırma, ''AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olmalı?'' anketi gerçekleştirdi. Turgut Altınok, yüzde 14,2 oy alarak birinci sırada yer alan Süleyman Soylu'nun ardından yüzde 11,3 ile ikinci sırada yer aldı. Melih Gökçek ise aynı ankette yüzde 9 oy aldı. Peki Ankara halkının belediye başkan adayı olarak görmek istediği Turgut Altınok kimdir? İşte cevabı...

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Turgut Altınok, 1 Nisan 1957 yılında Ankara'nın Bala ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda alan Altınok, ortaokul ve liseyi ise Keçiören Kalaba Lisesi'nde okudu. Azerbaycan'da hukuk eğitimi aldı. Turgut Altınok'un Türkiye - Azerbaycan ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora payesi bulunuyor. 

TURGUT ALTINOK'UN SİYASİ HAYATI

Turgut Altınok, gençlik yıllarında Ülkü Ocakları'nda görev aldı. 25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığına, hemen akabinde de Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerine seçildi. 12 Eylül Darbesi sonrasında MHP'de Genel Sekreter oldu. 1994 yılında ise yerel seçimlerde MHP'nin Keçiören Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimi kazanarak başkan oldu. 16 Ocak 1999 tarihinde ise MHP'den istifa etti. Bunun nedeni partisinin tekrardan Keçiören Belediye başkan adaylığını kabul etmemesiydi. Kendisini aday göstermeyen MHP'nin yerine Fazilet Partisi'ne katıldı. Bu partiden aday oldu. Yeniden Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

AK PARTİ'NİN KURUCULARI ARASINDA YER ALDI

Turgut Altınok, AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. 2004 yılında yeniden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 2009 yerel seçimlerinden Melih Gökçek ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını girdi. Seçimi kaybetti. 2013 yılında AK Parti'den istifa etti. Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı adayı oldu. Yüzde 30,3 oy alsa da seçimi kaybetti. 2019 yerel seçimlerinde ise AK Parti'ye döndü. Yeniden Keçiören Belediye Başkan Adayı oldu ve kazandı. 

Turgut Altınok, Süreyya Altınok ile evlidir. Çiftin Hacı Mehmet, Fatih Furkan, Aybüke ve Ayça adlarında dört çocukları vardır.

Editör: Orhan Duman