İçişleri Bakanlığı, Keçiören Belediye Başkanı iken 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Turgut Altınok'un dönemindeki bazı işlemlerle ilgili soruşturma başlattı. T24 yazarı Tolga Şardan'ın aktardığına göre, Altınok'un seçim çalışmalarında kullandığı AKP'ye ait araçların akaryakıtının Keçiören Belediyesi tarafından karşılandığı belirlendi. Bu durum, belediyenin Ovacık'taki Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü yerleşkesinde belediye araçlarına yapılan akaryakıt sevkiyatlarından kayıtlara yansıyan tespitlerle ortaya çıktı. Seçim araçlarının akaryakıtının, belediye araçlarının plakaları üzerinden depolarının doldurulduğu da belgelendi.

Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı müfettişi, belediyenin Temizlik ve Ulaştırma Müdürü S.K.'yi açığa aldı. Müfettişler, bu süreçte Altınok'un yakın ekibinde yer alan başkan yardımcısı Kazım Kabadayı ile bazı yöneticilerin ifadesini aldı. Soruşturma aynı zamanda belediyede yapılan tanıtım ve medya faaliyetlerini de kapsıyor. Başkan yardımcısı Sabiha Akdemir'in ifadesi alınan isimler arasında yer alıyor ve kendisine atfedilen yüksek harcamaların incelendiği belirtiliyor.

Altınok'un döneminde Keçiören Belediyesi'nde genişleyen basın yayın ekibinin, ilçe belediyesi olmasına rağmen kurulan Angara TV ve Angara Radyo gibi medya organlarının maliyeti de göz önünde bulunduruluyor. Belediyenin bütçesinden yapılan bu harcamaların büyük boyutlarda olduğu ve bu sürecin detaylı bir şekilde incelendiği ifade ediliyor. Süreç devam ederken, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin daha fazla belge ve bilgi toplamak üzere çalışmalarını sürdürdüğü bildiriliyor.

Kaynak: Haber merkezi-t24