Donald Trump'ın avukatlarından Alina Habba, Cumhuriyetçi Parti adayına yönelik suikast girişimlerini, ABD Başkanı Biden'ın yönetimi için "utanç kaynağı" olarak nitelendirdi.

YETERSİZ KORUMA

Trump'ın kıdemli danışmanı, "siyasetin" güvenliğin önüne geçtiğini ve eski başkanı koruma görevi sırasında Gizli Servis varlıklarının zayıflatıldığını iddia etti. Habba, Fox News kanalında "Jesse Watters Primetime" programına katıldı.

CİDDİ BİR ENDİŞE

Alina Habba, "Bu ülkede hiçbir başkan, Cumhuriyetçi ya da Demokrat, bu duruma düşmemeli. Hatta 2 kez suikast olayını kesinlikle yaşamamalı. Açıkçası, Harris ve Biden için bir utanç. Benim için de ciddi bir endişe" dedi.

AYNI DÜZEYDEYDİ

Habba, "Eski bir başkanı, gelecekteki bir başkanı, bir adayı ve bu ülkedeki herhangi birini korumak için araçlar verilmediğinde, bu bir sorundur. Bu, mevcut yönetimin bir sorunudur" şeklinde konuştu. Gizli Servis Müdürü Vekili Ronald Rowe ise, Trump'ın golf sahasındaki suikast olayı sırasında Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris ile aynı düzeyde korumaya sahip olduğunu söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ