1957 yılında mesleğe yazılı medyada spor muhabirliği ve spor yazarlığı ile başlayan spor spikeri Orhan Ayhan, meslekteki 61 yılı aşkın kariyeri dolayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Organizasyon tarafından  yapılan açıklamada Ayhan'ın, 61 yıl 275 gün ile en uzun kariyere sahip erkek spor spikeri ünvanını elde ettiği duyuruldu. Orhan Ayhan'ın bu ünvanla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandığı belirtildi. 

ORHAN AYHAN KİMDİR?

Orhan Ayhan 1957 yılında mesleğe yazılı medyada spor muhabirliği ve spor yazarlığı ile başladı ve özellikle boks dünyasına yoğunlaştı.  1962'de TRT İstanbul Radyosu’nun açtığı spor spikerliği sınavında birinci oldu. Anlattığı ilk maç 21 Ocak 1963 tarihinde oynanan Galatasaray-Milan Avrupa Şampiyon Kulüpler maçıydı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi ve Spor Yazarları Derneği‘nin kurucu üyesi olan Orhan Ayhan, Boks Federasyonu yönetim kurulu üyesi görevi de yaptı.

Ayhan, Avrupa ve Dünya Boks Birliği Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini de yürüttü. TRT bünyesinde birçok futbol maçını radyodan dinleyicilere aktaran spikerin “Boks” ve “Kürsüdekiler” adlı iki kitabı bulunuyor.

Kaynak: DEMET SAROVA