Florida'da bir okul çalışanı, transseksüel evladının, lise kız voleybol takımında oynamasına izin verdiği için 10 gün boyunca görevinden uzaklaştırıldı. Bölge kurulu, işten çıkarılmasının çok sert bir ceza olacağını söyledi.

2 SEZONDUR OYNUYORDU

Broward County Okul Kurulu; Jessica Norton'un 16 yaşındaki çocuğunun son iki sezondur kız voleybol takımında oynadığı Monarch Lisesi'ndeki istihdamını ücretsiz olarak askıya almak için 5'e 4 oy kullandı. Artık bilgisayar uzmanı olarak çalışamayacak ancak eşit ücret ve sorumluluk gerektiren başka bir iş verilmesi bekleniyor.

Broward İlçe Okul Kurulu üyeleri, 30 Temmuz 2024 Salı günü Florida, Plantation'daki Plantation Lisesi'nde düzenlenen bir toplantıda, Monarch Lisesi'nde eğitim görmüş transseksüel bir öğrencinin ve voleybol oyuncusunun velisi olan Jessica Norton'un kaderini tartışıyor. (Carline Jean/South Florida Sun-Sentinel aracılığıyla AP)

İLK SUÇTA ÇIKARAMAYIZ

Kurul; Norton'un eylemlerinin, eyaletin Kadın Sporlarında Adalet Yasası'nı ihlal ettiğini belirtti. Kınama teklifini sunan yönetim kurulu üyesi Debbi Hixon, "Çalışanımız yasaya uymamayı seçti. Ancak bu ilk suçtu. İlk suçta birini işten çıkarmayız" dedi.

KOVULMAKTAN İYİDİR

Kasım ayında ihlal ortaya çıktıktan sonra okuldan uzaklaştırılan ve ardından ücretli izne çıkarılan Norton, oylamayı "yanlış karar" olarak nitelendirdi. Ancak kovulmaktan daha iyi olduğunu söyledi. Cezayı kabul edip işe dönüp dönmeyeceğinden emin olmadığını belirtti. Olaylar sonrasında çocuğu okulu bırakmıştı.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül