Rahatsız edici senaryoları aşırı sinirlenmeden veya kaygılanmadan atlatabilen kişiler hem duygusal hem de fiziksel olarak daha iyi durumda oluyorlar. Daha sabırlı olmak kan basıncınızı düşürebilir, kalbinizi daha sağlıklı tutabilir, kaygınızı azaltabilir ve daha fazlasını sağlayabilir. İsteklerimiz veya ihtiyaçlarımız göz ardı edildiğinde artan stres hissi, fizyolojik yan etkilerle birlikte gelir. Stres hissettiğimizde, vücudumuz adrenalin gibi hormonlarla dolar ve bu da "savaş ya da kaç" tepkisine neden olabilir.

GENETİK BİR ÖZELLİK

Herkes aynı derecede sabırlı veya sabırsız değildir. Bu gerçekten genetik bir özelliktir. Bazı insanlar doğuştan sabırlıdır. Diğerleri ise bunun için daha fazla çaba sarf etmek zorundadır. Sabırsızlığın ardındaki duyguyu tanımak faydalıdır. Korku mu? Endişe mi? Öfke mi? Bunu belirledikten sonra, daha sonra ne yapacağınız konusunda daha bilinçli bir karar verebilirsiniz. 

BU İŞ EMEK İSTER

Daha sabırlı bir insan olmak emek ister. Bu yüzden sabırsızlık baş gösterdiğinde cebinizde bulundurmanız gereken birkaç çözüm yaratmanız çok önemlidir. Örneğin, nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Her nefesi dörde kadar sayarak aldığınız, aynı sürede tuttuğunuz ve verdiğiniz bir teknik işe yarayabilir. Birisiyle sohbet ederken veya tartışırken sabırsızlandığınızı hissediyorsanız, duygularınızı yatıştırmak için bir adım geri çekilmenizde kesinlikle yanlış bir şey yok. Pişman olabileceğiniz bir şey söylemek yerine geri çekilin.

KENDİNİZE KARŞI NAZİK OLUN

Kontrol etmesi daha zor bir durumda sıkıştıysanız, örneğin markette uzun bir kuyrukta beklemek gibi, zihninizi meşgul tutun ki sabırsızlık sizi ele geçirmesin. Telefonunuzda bir oyun oynayabilir, yanınızdaki kişiyle sohbete başlayabilir veya zihninizde sakinleştirici bir yer hayal edebilirsiniz. En önemlisi, süreç boyunca kendinize karşı nazik olmayı unutmayın. Çünkü bir gecede daha sabırlı bir insan olmazsınız.

Kaynak: HABER MERKEZİ