Florida'da bir kadın, Publix'te market alışverişi yaparken küçük torununu sıcak arabada yalnız bıraktığı gerekçesiyle tutuklandı. 63 yaşındaki Elena Grady, 2 yaşındaki torununun otoparkta sıcak bir arabanın içinde gözetimsiz bulunmasının ardından bir çocuğa bedensel zarar verme suçundan Volusia İlçe Şube Hapishanesi'ne gönderildi. Hapishane kayıtlarına göre; Grady, 3.000 dolarlık kefaletini ödedikten sonra serbest bırakıldı. İleri bir tarihte mahkemeye çıkarılacak.

MAĞAZAYA GETİRDİ

Emniyet güçleri, mağaza müdürlerinin park halindeki bir aracın içinde yalnız bir çocuk fark etmesi üzerine olaya müdahale etti. Çocuğun tam güneş altında park edilmiş, gölgelik olmayan bir yerdeki arabanın içinde uyuşuk göründüğü belirtildi. Publix'teki bir yönetici, arabanın kilidini açabildi. Çocuğu serinlemesi için mağazaya getirdi. Grady daha sonra mağazanın içinde onlara yaklaştı ve çocuğun torunu olduğunu söyledi.

DAKİKALAR ÇOK ÖNEMLİ

Şerif bürosu, "Grady oradan ayrıldı ancak daha sonra çocuğu kontrol eden memurlar tarafından bulundu" dedi. Volusia İlçe Şerif Ofisi, kapalı bir araçta sıcaklığın ne kadar hızlı yükselebileceğine dair Facebook'ta bir hatırlatma paylaştı. 32 derecelik bir günde araçların sıcaklığının 30 dakika içinde 49 dereceye, 90 dakika sonra ise 68 dereceye ulaşabileceğini belirtti.

LÜTFEN DİKKATLİ OLUN

Volusia Şerif Ofisi Facebook'ta, "Trajedilere dikkat edelim ve çocukları, evcil hayvanları veya savunmasız yetişkinleri sıcak bir araçta bırakmamaya özen gösterilim. Sadece birkaç dakika bile ölüm vakalarına sebep olabiliyor" mesajını paylaştı.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL