İETT ve Avcılar Belediyesi, toplu ulaşım sorunlarını çözmek için bir araya geldi. Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda vatandaşların talepleri dinlendi ve çözüm önerileri tartışıldı.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) ve Avcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “2024 İETT- İlçe Belediye Buluşmaları” Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Toplantının odak noktasını, toplu ulaşımda yaşanan problemler, vatandaşların talepleri ve beklentileri oluşturdu. Kısa, orta ve uzun vadede üretilmesi gereken çözüm süreçleri değerlendirildi. Vatandaşların soru ve talepleri dinlenerek, çözüm önerileri üzerine tartışıldı.

ORTAK AKLIN GÜCÜNE İNANIYORUZ

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, çözüm süreçlerinde ortak aklın gücüne inandıklarını belirterek, "Yaşamın Merkezi Avcılar için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Avcılar’ın, deniz ve göl ile çevrili bir sahil ilçesi olduğunu vurgulayan Çaykara, komşuluk ilişkilerinin burada çok önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

HER MAHALLEMİZİN KENDİNE ÖZGÜ SORUNLARI VAR

Çaykara, Avcılar’da mahallelerin kendine özgü sorunları olduğunu belirterek, “1 Nisan’dan itibaren girmediğimiz sokak, sıkmadığımız el kalmasın diye gayret ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sorunlarımızın çözümü için bir takvim çerçevesinde çalışma sistematiği kuruyoruz. Bunun en önemli ayağı da ulaşımda yaşanan aksaklıklar” dedi.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR