Fatih Sultan Mehmed tarafından 1460 ile 1478 yılları arasında yaptırılan ve diğer padişahlar döneminde eklenen yapılarla günümüzdeki hâlini alan Topkapı Sarayı, gece müzeciliğine açıldı. Bu eşsiz eserin bilet ve bilet ürünlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve satış kanallarının yönetilmesi hizmetlerini sunan SICPA Türkiye’nin, Efes ve Hierapolis’teki örnek uygulamaları ve önerileriyle Milli Saraylar Başkanlığı tarafından Topkapı Sarayı’nda hayata geçirilen Gece Müzeciliği’nin, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Gece müzeciliği olumlu katkı yapacak

SICPA Türkiye CEO’su Sami Çebi, Topkapı Sarayı’nın Türkiye’nin en çok ziyaret edilen eserlerinin en başında geldiğini belirterek, “Gece müzeciliği uygulamasının ziyaretçi sayılarına ve turizm gelirlerine olumlu bir artısı olacaktır. Yerli ve yabancı turistlerin, sıcak ve yoğun geçen gündüz saatlerine alternatif olarak, akşamları da müze ve örenyerlerini gezebilmesini sağlayan Gece Müzeciliği, başta Topkapı Sarayı olmak üzere, hem ülkemizin tarihi ve kültürel mirasının daha çok tanınmasına hem de turizm gelirlerinin artmasına katkı sağlayacak” dedi.

Gece ziyareti Cumartesi saat 21.00 ile 23.00 arasında

Mili Saraylar Başkanlığı tarafından Topkapı Sarayı’nda hayata geçirdiği gece müzeciliği kapsamında, yerli ve yabancı ziyaretçiler, bu eşsiz yapıyı ve içindeki çok özel eserleri Cumartesi akşamları 21.00 ile 23.00 saatleri arasında geçme imkanına sahip olacak. Topkapı Sarayı’nda gece turu Bab-ı Hümayun’dan başlayacak. Gezi kapsamında Divan-ı Hümayun, Harem Bölümü ile üçüncü ve dördüncü avluda yer alan Mukaddes Emanetler, Kaşıkçı Elması ve Altın Taht gibi eşsiz şaheserler de görülebilecek.

Topkapı Sarayı’nı gece ziyaret etmek isteyen yerli ziyaretçiler 1000 TL, yabancı ziyaretçiler ise 5 bin TL ödeyecek.

Ani kazılarında bulunan ve 22 yıldır korunan altın kemer müze vitrininde Ani kazılarında bulunan ve 22 yıldır korunan altın kemer müze vitrininde

Efes ve Hierapolis’te gece müzeciliğine ilgi

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından Topkapı Sarayı’nda yeni uygulanmaya başlanan Gece Müzeciliği’nin ilk örnekleri T.C. Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde SICPA Türkiye tarafından Efes Antik Kenti ve Hierapolis Örenyeri’nde hayata gerçekleştirildi. Her iki tarihi mekan da geceleri yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ