Times gazetesinin iddiasına göre; Vladimir Putin, Kim Jong Un'a top mermisi karşılığında 24 safkan at hediye etti. 19 aygır ve beş kısraktan oluşan atlar, Kim'in en sevdiği tür olan Orlov Trotters cinsi...


SEVGİSİ BİLİNİYOR


Bu, iki ülke arasındaki hayvan diplomasisinin son örneğidir. Sınırın öte yanına 24 atın nakledildiği belirtildi. Kuzey Kore liderinin atlara olan sevgisi iyi biliniyor. 2019'da, kar yağışı sırasında Paektu Dağı'nda beyaz bir aygır sürerken görülmüştü.


KÖPEKLER VE KEÇİLER


Reuters, devlet medyası KCNA'ya dayandırdığı haberinde; haziran ayında Kim'in, Putin'e Kuzey Kore cinsi beyaz Pungsan cinsi bir çift köpek hediye ettiğini bildirmişti. Politico dergisinin ağustos ayındaki haberine göre; Rusya, Kuzey Kore'ye 447'den fazla keçi göndererek, hem bölgedeki çocuklara süt ürünleri sağlanmasını hem de Kuzey Kore'nin gıda sıkıntısının hafifletilmesini amaçlamıştı.


BATI ENDİŞELİ


İki liderin ülkeleri arasındaki bağları giderek güçlendirmesi, Batı'yı endişelendiriyor. Haziran ayında Putin, 24 yıl sonra Kuzey Kore'yi ziyaret eden ilk Rus lider oldu. Üst düzey ziyaret sırasında, saldırıya uğramaları halinde birbirlerini koruma sözü verdikleri bir savunma paktı imzaladılar.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ