Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Bekir Okan tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de 208 üniversitede 7 milyondan fazla öğrencinin eğitim gördüğü, bunların 15’inin vakıf üniversitelerine ait olan toplam 47 eczacılık fakültesinde yaklaşık 25,200 öğrencinin eğitim aldığı, her yıl da yaklaşık 230,000 belirtildi. Ayrıca, vakıf üniversitelerinin kendi kaynakları ile ülke ekonomisine katkı sağladığı ve devlet üniversiteleriyle aynı statüye sahip oldukları ifade edildi.

KALİTEDEN ÖDÜN VERİLMİYOR

Son yıllarda eczacılık fakülteleri hakkında dile getirilen eleştirilere yanıt veren TOBB, eğitim kalitesinin düşmediğini, aksine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından sıkı denetimlerin yapıldığını vurguladı. TOBB, uluslararası standartlara uygun sağlık profesyonelleri yetiştirmenin hedeflendiğini belirterek, vakıf üniversitelerinin bu alandaki önemini bir kez daha hatırlattı.

ULUSLARARASI ECZACILAR YETİŞİYOR

Türkiye'nin yeni yüzyılda uluslararası arenada iş gücü yetiştirme misyonu kapsamında, yüksek nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflediği açıklandı. TOBB, ülkenin ilaç ve ilaç hammaddesi geliştirmede dışa bağımlılığını azaltmak için donanımlı eczacılar yetiştirmenin önemine değindi. Vakıf üniversitelerinin uluslararası öğrencilere kaliteli eğitim sunduğu ve bu yolla ülkenin uluslararasılaşma politikasına katkıda bulunduğu vurgulandı.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR