Massachusetts Bölgesi Başsavcı Vekili Joshua S. Levy'nin imzasıyla dava dosyasına eklenen belgede, savcılığın 17 yaşındaki Timur Cihantimur'u halen gözetim altında tutulduğu Manson Gençlik Enstitüsü'nden, çocukların ve gençlerin kaldığı başka bir ceza yerleşkesine nakletme niyetinde olduğu ifade edildi.

Cihantimur’un avukatlarına nakil kararı ve yeni ceza yerleşkesinin adı ile yerinin iletildiği, naklin gerçekleşeceği tarihin de savunma avukatlarına bildirileceği kaydedildi. Bu bilgiler ışığında, savunma tarafı nakil sürecini yakından takip ediyor.

Savunma Avukatlarının Tepkisi

Cihantimur’u savunan iki avukattan biri olan Victoria Kelleher, müvekkilinin halen gözetim altında tutulduğu Manson Gençlik Enstitüsü'ndeki olumsuz koşulları defalarca dile getirdi. Kelleher, kefalet karşılığında şartlı tahliye edilerek Cihantimur’un iade davasında tutuksuz yargılanmasıyla ilgili yaptığı başvuruda, enstitüdeki şartların ABD’deki bilinen cezaevi şartlarından farklı olmadığını belirtti. Kelleher, “Şu an içinde bulunduğu şartlarda sivil hakları elinden alınmış ve psikolojisi bozulmuş bir halde. Alması gereken reçeteli ilaçlarına bile ulaşamıyor. Elimizde kaçma veya tehlike riski olmadığına dair açık ve ikna edici kanıtlar var. Kefaletle tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz” ifadesini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ