Avustralya'da 12 yaşındaki bir kız çocuğu, tuzlu su timsahı tarafından öldürülmüştü. Olay, Darwin'in yaklaşık 350 kilometre güneybatısında meydana geldi. Anlaşılabilir bir şekilde, trajedi kamuoyunda sert bir tepkiye yol açtı. Buna vahşi doğadaki timsah sayısıyla ilgili tartışmalar da dahildi.

HİÇBİR KANIT YOK

Ancak yetkililere göre; Avustralya'da ölümcül timsah saldırıları son derece nadirdir. Sayıların çok yüksek olduğunu gösteren hiçbir kanıt bulunmuyor. Kuzey Bölgesi'ndeki tuzlu su timsahlarının sayısı yaklaşık 100.000 (yeni yumurtadan çıkanlar hariç). Araştırmalar, su yolunun her kilometresi için ortalama beş timsah olduğunu göstermektedir.

4 KİŞİYLE ZİRVE YAPTI

Bölgedeki timsah saldırıları, 2014 yılında dört kişinin ölümüyle zirveye ulaştı. Son olaydan önceki saldırı 2018 yılında, bir korucunun ailesiyle balık tutarken hayatını kaybetmesiyle gerçekleşti. Ancak uzmanlar, Avustralya'daki timsahların fazla suçlandığını kaydetti!

ENDONEZYA'YA BAKIN

Örneğin Endonezya'da, sadece geçen yıl en az 85 kişi öldürüldü. Dahası, Endonezya'da timsah olaylarının büyük ölçüde bildirilmediğine inanılıyor. Bu nedenle gerçek ölüm sayısının çok daha yüksek olması muhtemel. Ayrıca Endonezya'daki timsah sayısı, Avustralya'ya oranla son derece düşük...

Muhabir: Münevver Beyza Morgül