Avustralya'nın kuzey bölgesindeki polisler, timsah tarafından saldırıya uğradığından endişe edilen 12 yaşında bir çocuğu arıyor. Çocuğun akşam saatlerinde kayıp olduğu bildirildi ve en son Palumpa'daki bir derede yüzerken görüldü. Palumpa, Darwin'e yedi saat uzaklıkta, yaklaşık 350 kişilik ücra bir yerleşim yeridir. İlk raporlar, bir timsah saldırısı olduğunu gösteriyor.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kıdemli Çavuş Erica Gibson yaptığı açıklamada, "Yerel memurlar olay yerinde ve düşüncelerimiz aile ve toplumla birlikte. Memurlar şu anda botla derenin geniş bir bölümünü arıyorlar ve topluluğa devam eden yardımları için teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

100 BİNDEN FAZLA

Kroos: Pedri iyi mi diye bakmadım! Kroos: Pedri iyi mi diye bakmadım!

Kuzey bölgesinde vahşi doğada 100.000'den fazla tuzlu su timsahı olduğu tahmin ediliyor. 1971'den beri toplu katliamlardan ve avlanmadan korunuyorlar. Bunlar dünyadaki en büyük timsah türleridir ve inanılmaz uzunluklara ulaşabilirler, ancak insanlara yönelik ölümcül saldırılar nispeten nadirdir.

300'DEN 1200'E ÇIKTI

Geçtiğimiz ay, bölgenin başka bir yerinde insanlara saldırdığı ve evcil hayvanları kaçırdığı bildirilen bir tuzlu su timsahı yakalanıp öldürüldü. Sonra da yerel halk için bir ziyafete dönüştürüldü. Bu bölgedeki yetkililer, insan güvenliğine yönelik tehdidi gerekçe göstererek, bu yıl yayımlanan 10 yıllık yönetim planında, her yıl avlanmasına izin verilen timsah sayısını 300'den 1.200'e çıkardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ