Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kayseri'de gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, bir soru üzerine, "İnşallah 15 Eylül'de yeni bir düzenleme başlayacak. Emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçilecek. Böylece ilan sitelerindeki ilanlar aldatmaya yönelik olmayacak. Konut satacak kişi, e-devlet üzerinde gayrimenkulünü seçerek emlakçıyı yetkilendirecek” diye konuştu

ÖNCE EMLAK SONRA OTOMOTİV

Bolat, “Yetkilendirilmiş emlakçılar, bu satışlara aracılık edecek. Otomotivde de aynı sistemi getireceğiz. Önce emlak ile ilgili olanı yayınlayacağız. Kısa bir süre sonra, 1-2 hafta sonra da bunu otomotiv sektöründe uygulayacağız. Kimlik doğrulama sisteminde şu an da uygulanıyor. Bu aşamayla yaptığımızda ilan sistemindeki manipülasyonun önüne geçmeye çalışacağız" dedi.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Sitelerdeki aldatıcı ilanların önüne geçerek, piyasada tüketicinin mağduriyetini gidermeyi ve fiyat istikrarsızlığını düzenlemeyi amaçlayan sistem 15 Eylül itibariyle devreye girecek. Yılbaşından itibaren ise ilanların tamımı doğrulanmış ilan olarak çıkmaya mecbur olacak. Bu arada Bakan Bolat, Çin'den ucuza ürün getirenler için de kararların yakında açıklanacağını söyledi. 

Kaynak: AA