Türk Hava Yolları’nın 14 Eylül’deki İstanbul-Londra uçağına binen Berat Güdül kendisinin 10 bin TL, yanındaki yolcunun 4 bin TL'ye bilet aldığını ve koltuk numarasının değiştirildiğini gerekçe göstererek olay çıkarmış, kabin ekibine hakaret edip uçak duvarını yumruklamıştı.

Uçağa çağrılan polislere de "Benim 10 tane fabrikam var" diyen Güdül gözaltına alınmış ve ifadesinde "8 numara koltuğumu 17 ile değiştirmişler. 17 numaraya oturdum, daha evvel bana sonda takılmıştı, bu sağlık sorunumdan dolayı olaylar gelişti" demişti. Şüpheli Güdül, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

THY uçağında rezillik çıkaran Berat Güdül Samsunlu çıktı! - Yozgat Haber -  Yozgat Son Dakika Haberleri - Haberler Yozgat - İleri Gazetesi

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Berat Güdül hakkında "görevi yaptırmamak için direnmek" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davada, Güdül’ü uçaktan çıkarmak için gelen polisler ve kabin memurları müşteki sıfatıyla yer aldılar. Güdül'ün tutukluluğu sürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ