TFF’den bu açıklama üzerine bir paylaşım geldi ve Lale Cander’in görevden alındığı vurgusu yapıldı:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Sponsorluklar ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Lale Cander'in görülen lüzum üzerine tüm görevleri alınmış olup, TFF Yönetim Kurulu tarafından istifası istenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

TFF başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na dün gece katıldığı programda bu istifa ve TFF’nin sosyal medya bildirimi soruldu. Hacıosmanoğlu, “Yapamayan bırakıp gider. Federasyonda olmayan şeyleri olmuş gibi dışarıya servis ederek haber yaptırıp bizi korkutma gibi bir eylemin içine girdiğini öğrendik. Bütün Yönetim Kurulu arkadaşlarımız bundan rahatsız oldu. İlkelerimize aykırı davranışı kabullenmeyiz.” açıklamasında bulundu.

Söz konusu iddiayı Fatih Altaylı gündeme getirmişti. Altaylı, Hacıosmanoğlu’nun akraba ve yakın çevresinden TFF’de işe alınan isimleri ve görevlerini açıklayarak “Hacıosmanoğlu çiftliği” ifadesini kullanmıştı. Bu kadrolaşma haberinin Altaylı’ya ulaşmasında fatura Lale Cander’e kesilmiş oldu.
Hacıosmanoğlu, Candaş Tolga Işık’ın Ekol TV’deki programında yeğeninin genel sekreter yapılması ile ilgili iddiaya "12 kardeşim, 300'e yakın yeğenim var. Bunlardan birini TFF'ye aldım mı? Genel sekreterimiz liyakatli ise akrabamız olabilir. Ayrıca güvendiğim insanların olması lazım” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ