Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul’da yapılacak başkanlık seçimi için adaylık başvurularının tamamlandığını duyurdu. TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, başvuru sürecinin 11 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda yapılacak başkan seçimi için adaylık başvuruları TFF Statüsü’nün 38. maddesi uyarınca 11 Temmuz 2024 tarihinde sona ermiştir” ifadesine yer verildi.

Başvuru Süreci ve Adaylar

TFF Statüsü’nün 38. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen yeterlilik şartları ve başvuru belgelerinin incelenmesinin Genel Kurul Divan Kurulu’na ait olduğuna dikkat çekilen açıklamada, başvuruların aşağıdaki isimler için kabul edildiği duyuruldu:

Ayrıca, açıklamada “TFF Genel Sekreterliği’ne yapılan diğer adaylık başvuruları, TFF Statüsü’nün 38/1. maddesinde belirtilen Başkan Adaylığına ilişkin koşulları taşımadığından kabul edilmemiştir” şeklinde bilgi verildi.

Genel Kurulda Neler Olacak?

Başkanlık seçimi için aday olan isimler, 18 Temmuz’daki genel kurulda yarışacak. Adayların hangi stratejilerle seçim kampanyalarını yürüteceği ve genel kurulda hangi politikaları sunacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ