ABD'de Brexley adındaki bebek, annesi Gracie ve babası Kahl Huffman ile arabada seyahat ederken, bir anda nefes almayı bıraktı! Bilincini kaybetti ve morumsu bir renge dönmeye başladı. Ne yapacağını bilemeyen ebeveynler, panik içinde 911'i aradı. Olay yerine ilk olarak Otoyol Devriyesi'nden Evan Jacks geldi. Evan, bebeğin babasının lise arkadaşıydı. Kahl Huffman, "Evan hiç vakit kaybetmeden hayati müdahalelere başladı" dedi. Kahraman polis, kendi çocuğunun da 8-9 ay önce benzer bir sorun yaşadığını ve o sırada acil servis ekiplerinin neler yaptığını takip ettiğini söyledi. Ne gördüyse onları uyguladı.

FOTOĞRAF: Brexley'e o zamandan beri görülen bir kalp hastalığı olan Shone kompleksi teşhisi konuldu ve şu anda Kansas City, Mo.'daki Children's Mercy Hastanesi'nde açık kalp ameliyatından sonra iyileşiyor (Gracie Gray'in izniyle)

DOĞUMDA TANI KONMAMIŞTI

Minik Brexley daha sonra hemen hastaneye nakledildi. Kendisine, Shone sendromu adı verilen nadir bir doğuştan kalp rahatsızlığı teşhisi konuldu. Huffman, "Ona doğumda tanı konulamamıştı. Herhangi bir kalp sorunu hakkında hiçbir fikrimiz yoktu" açıklamasında bulundu. Brexley yakın zamanda geçirdiği açık kalp ameliyatı da dahil olmak üzere birçok tedavi gördü. Kahl Huffman, "Onun iyi bir insan, harika bir adam olduğunu liseden beri biliyordum. Ama bir gün çocuğumun hayatını kurtaracağını ve kahramanlarımızdan biri olacağını asla tahmin etmezdim" diye konuştu.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL