Rusya, Ukrayna askerlerinin sürpriz bir sınır ötesi saldırısını önlemek amacıyla üç bölgede "terörle mücadele operasyonu" başlattı. Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerindeki yetkililer, artık insan ve araç hareketlerini kısıtlayabilecek diğer önlemlerin yanı sıra telefonları da dinleyebilecek.

I M G 1966

EN BÜYÜK İLERLEME

Bu, Ukrayna'nın Kursk bölgesine yönelik saldırıdan kısa süre sonra gerçekleşti. Kiev, saldırıyı açıkça kabul etmedi. Ukrayna birliklerinin, Rusya'nın 10 kilometre içinde bir bölgeyi ele geçirme tehdidinde bulunduğu bildiriliyor. Bu, Moskova'nın Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik saldırıyı başlatmasından bu yana en derin ilerleme.

KARAR DUYURULDU

Rusya'nın üç sınır bölgesindeki yeni güvenlik önlemleri, Ulusal Terörle Mücadele Komitesi (NAK) tarafından duyuruldu. Kararın; vatandaşların güvenliğini sağlamak, düşman sabotaj ve keşif birlikleri tarafından gerçekleştirilecek terör eylemleri tehdidini bastırma amacıyla alındığı belirtildi.

İNANILMAZ YETKİLER

Yetkililer artık evlere girme, trafiği ve yayaların hareketini kısıtlama, insanların geçici olarak başka yere taşınmasını emretme ve elektronik ortamda gönderilen bilgileri izleme yetkisine sahip.
 

Muhabir: Tamer Ayeri