Massachusetts'li bir kadın, transseksüel gençlere yönelik cerrahi programı nedeniyle yoğun şekilde tepki çeken Boston Çocuk Hastanesi için sahte bomba ihbarında bulundu. Üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Catherine Leavy isimli kadın, federal mahkemede sahte bomba tehdidi yapmak da dahil olmak üzere suçlamaları kabul etti. Yetkililer, hastanenin tehdit ve taciz saldırısıyla karşı karşıya olduğu belirtti. Hastane ABD'nin ilk pediatrik ve ergen transseksüel sağlık programını başlatmıştı.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Kurum, geçen yıl bu hastalara yönelik cerrahi hizmetleri hakkında YouTube'da yayınladığı bilgilendirici videoları sonrası bazı sosyal medya hesaplarının, haber kuruluşlarının ve blog yazarlarının odak noktası haline geldi.

İLK BAŞTA REDDETTİ

Mahkeme belgelerine göre; arayan kişi, "Hastaneye giderken yolda bir bomba var, herkesi tahliye etseniz iyi olur, sapıklar!" dedi. Tehdit, hastanenin kilitlenmesine yol açtı. Patlayıcı bulunamadı. Leavy, FBI ajanlarıyla yaptığı bir görüşme sırasında tehditte bulunduğunu ilk başta reddetti. Ajanlar ona tehdidin kendi numarasından geldiğini gösterince, bunu kabul etti ancak hastaneyi bombalama niyeti olmadığını söyledi.
 

Muhabir: Tamer Ayeri