Tepecik Şenol Güneş Stadı’nda oynanan maça iki takım da istekli ve arzulu başladı. Ligde çıktığı son 4 maçta galibiyete hasret kalan ev sahibi ekip sahaya şeytanın bacağını kırmak için çıktı. Ligde iddialı bir konumda bulunan İzmir temsilcisi de deplasmana 3 puan için gelince ortaya da hem kıran kırana bir mücadele çıktı.

B.Çekmece Tepecikspor güzel bir havada ve ateşli bir seyirci topluluğu önünde oynadığı maçta topun arkasına geçerek hem rakibini iyi kapattı hem de kazandığı toplarda takım halinde üçüncü bölgede çoğalarak etkili oldu. Rakibini kalesine yaklaştırmayan, topun olduğu bütün bölgelerde çoğalarak adeta iki kişilik bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip oyun disiplinini de elden bırakmadan mücadele etti. Bu da Bornova 1877’nin maç boyunca istediklerini yapamamasına, organize olamamasına ve üçüncü bölgeyi istediği gibi kullanamamasına neden oldu. Oyun planını iyi oturtan yeşil beyazlılar devre golsüz sona erse de oyun planını 45 dakika boyunca iyi uyguladı. 


Maçın ikinci yarısı ile birlikte aynı oyun planını işleten B.Çekmece Tepecikspor oyun planına sadık olarak oynamaya devam etti. İkinci yarıya fırtına gibi giren B.Çekmece temsilcisi 49. Dakikada da Yasin Kargı’nın attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam eden temsilcimiz savunma anlamında da takım halinde iyi bir oyun ortaya koyarak hem toplu hem de topsuz oyunda doğru bir oyun planıyla oynadı. Golden sonra da savunmada rakibine açık vermeyen B.Çekmece Tepecikspor kazandığı toplarda da rakibini geriye koşturarak hem kanatlardan hem de merkezden etkili gelmesine rağmen ikinci golü bularak fişi çekemedi. Maçın son bölümlerinde Bornova 1877 son bölümde beraberlik golü için yüklenmesine rağmen istediği alanları ve fırsatları bulamayınca girişimleri sonuçsuz kaldı. Maçın son düdüğüyle birlikte 3 puan 1-0’lık sonuçla B.Çekmece Belediyespor’un olurken Bornova 1877 evine puansız dönmek zorunda kaldı. 


Maçın ardından büyük bir sevinç yaşayan B.Çekmece Tepecikspor’un sahada başlayan galibiyet sevinci soyunma odasına kadar taştı. Bu sevince B.Çekmece Tepeciksporlu yöneticilerin soyunma odasında arka arkaya yaptıkları prim açıklamaları da eklenince galibiyet kutlamaları sahanın dışından da duyulmaya başladı. 

MÜTHİŞ TARAFTAR DAYANIŞMASI

Öte yandan B.Çekmece Tepecikspor taraftarlarıyla Bornova 1877 taraftarları arasında hem maç öncesinde hem de maç sonrasında büyük bir dayanışma örneği yaşandı. Maçtan önce B.Çekmece Tepecikspor taraftarları Bornova 1877 taraftarlarına yemek verirken maçın son düdüğünün ardından da Bornova 1877 taraftarları maçtan 1-0 galip ayrılan rakiplerini tribüne çağırarak alkışladı. İki takım taraftarları maçın ardından da birlikte objektiflerin karşısına geçerek örnek bir dayanışmaya imza attı.

Kaynak: GALİP ERCAN ÖZTÜRK