Emekli ikramiyesinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak olması, milyonlarca hak sahibi için önemli bir maddi destek anlamına geliyor. Özellikle dul-yetimler de dahil olmak üzere 16 milyon civarında hak sahibinin bu ödemeden yararlanması bekleniyor.

İkramiyenin yanı sıra, vatandaşlar ücretlerinin ne zaman yatırılacağını da merakla bekliyorlar. Genel beklenti, ikramiyelerin 10-14 Haziran tarihleri arasında ödenmesi yönünde. Ölüm maaşı alan dul ve yetimler ile iş göremezlik ödeneği alanların hisse oranlarına göre ikramiyeden yararlanacak olmaları da önemli bir detay. Hissesi yüzde 75 olanlara 2 bin 250 TL, yüzde 50 olanlara bin 500 TL, yüzde 25 olanlara ise 750 TL bayram ikramiyesi ödenecek.

Bayram sonrasında ise emeklileri yeni bir süreç bekliyor. Temmuz ayı başında açıklanacak olan 6 aylık enflasyon oranı, emeklilerin maaşlarının yeniden belirlenmesinde belirleyici olacak. Bu nedenle emekliler, enflasyon oranının maaşlarına nasıl yansıyacağını ve yaşam standartlarına etkisini yakından takip edecekler.

EMEKLİ VE TEMMUZ ZAMMI TAKVİMİ

Bakan açıkladı: 1 milyar 879 milyon 139 bin lira hesaplara aktarıldı! Bakan açıkladı: 1 milyar 879 milyon 139 bin lira hesaplara aktarıldı!

1-5 TEMMUZ: Memur emeklilerine maaş ödenecek. Ay sonunda zam farkı yatacak
3 TEMMUZ: Emekli ve memur zammı açıklanacak
15 TEMMUZ: Memurlara zamlı maaş ödemesi yapılacak
17-25 TEMMUZ: SSK emeklilerine zamlı maaş ödemesi yapılacak
25-28 TEMMUZ: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş ödemesi yapılacak

Kaynak: HABER MERKEZİ