SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında maaş alan milyonlarca emekli Temmuz ayı içerisinde yapılacak zam oranını bekliyor. Nisan ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından SSK, Bağ-Kur emeklilerinin alacağı 4 aylık oranı 18,72 olarak hesaplanmıştı. Mayıs ayı piyasa katılımcı anketine göre enflasyon beklentileri güncellendi. 

Otomotiv ihracatının yarısından fazlası 5 Avrupa ülkesine yapıldı Otomotiv ihracatının yarısından fazlası 5 Avrupa ülkesine yapıldı

Emekli Maas Utc7

EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Temmuz 2024 emekli maaş zam oranı Mayıs ayı piyasa katılımcıları enflasyon beklenti anketinin yayımlanmasının ardından güncellendi. Mayıs ayı enflasyon beklentisi yüzde 3'ten 3,04'e yükselirken Haziran ayı enflasyon beklentisi ise 2,56 olarak açıklandı. Bu oranlar hesaplandığında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 25 seviyesine yaklaşmış olacak.

Emekli Magdur 1 1200X642

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşlarına Temmuz ayında yüzde 25'lik zam yapılması halinde en düşük emekli maaşı da 10.000 TL'den 12.500 TL'ye otomatik olarak yükselecek. İlave refah payı artışı olması halinde bu oranın daha da yükselmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi