Orta ve Güney Amerika'nın tembel hayvan popülasyonları yüzyılın sonuna kadar iklim değişikliğinden kaynaklanan ciddi bir varoluşsal tehdit ile karşı karşıya kalabilir. PeerJ dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, artan sıcaklıklarının türün sağlığı ve uzun vadeli hayatta kalma oranları için ciddi bir tehdit oluşturabileceğini gösteriyor.

UZMAN EKİP

Zoolog ve Tembel Hayvan Koruma Vakfı'nın kurucusu Rebecca Cliffe liderliğindeki uzmanlar, en son araştırmalarını hem yüksek hem de alçak alanlarda yaşayan iki parmaklı tembel hayvanlara odakladılar.

2100'E UYARLANDI

Cliffe'in ekibi, tembel hayvanların oksijen tüketimini ve vücut çekirdek sıcaklıklarını, 2100 yılına kadar öngörülen ısınma oranlarına göre analiz etti. Çalışmalarına göre, sonuçların yıkıcı olması bekleniyor.

DAYANAMAYACAKLAR

Cliffe, "Tembel hayvanlar, çoğu memelinin aksine, yavaş metabolizmaları ve vücut sıcaklığını etkili şekilde düzenlemedeki yetersizlikleri nedeniyle doğal olarak tehdit altındadır. Araştırmamız, özellikle yüksek rakımlı bölgelerdeki tembel hayvanların, 2100 için tahmin edilen önemli sıcaklık artışlarına dayanamayabileceğini gösteriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ