260 göçmeni taşıyan tekne, şiddetli rüzgar sebebiyle Yemen açıklarında batmıştı. En az 49 insanın hayatını kaybettiği açıklandı. Kayıp 140 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Kurtarılanlardan sekizi hastaneye sevk edildi.

Yerel yetkililer; gemidekilerin çoğunlukla Etiyopya'dan gelen ve Körfez ülkelerine ulaşmak için geçiş noktası olarak Yemen'i kullanan göçmenler olduğunu söyledi. Rudum ilçesinden Hadi el-Khurma, Reuters haber ajansına teknenin kıyıya ulaşamadan battığını söyledi.

97 BİN GÖÇMEN GELDİ!

Hadi el-Khurma, balıkçılar ve bölge sakinlerinin birçok insanı kurtarmayı başardıklarını söyledi. Ayrıca arama çalışmalarının halen devam ettiğini ve olayla ilgili Birleşmiş Milletler'e bilgi verildiğini ifade etti. Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü Mohammedali Abunajela, "Bu son trajedi, göç sorunlarına çözüm bulmak için birlikte çalışma ihtiyacının bir başka hatırlatıcısıdır" dedi.

Örgütün hayatta kalanları destekleme ve bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarını iyileştirme konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü de sözlerine ekledi. BM'ye göre geçen yıl Afrika'dan Yemen'e 97 bin göçmen geldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ