Kaliforniyalı bir adam, böbreklerinden birini bağışlamaya karar verdikten sonra beklenmedik bir şekilde iki hayatın kurtarılmasına yardımcı oldu. Her şey Clay Garcelli'nin küçük kardeşi Carter'ın böbreğe ihtiyacı olmasıyla başladı.

26 yaşındaki Garcelli, kardeşinin durumunu öğrendiğinde donör olma konusunda çoktan kararını verdiğini söyledi. Ancak testler sonrasında uyum konusunda bazı sıkıntılar olduğu belirtildi. UCLA Sağlık sistemi, Garcelli'nin tamamen yabancı birine bağış yapmasına olanak tanıyan bir böbrek değişim programı sunuyordu.

ORGANLAR SİYAH VEYA BEYAZ DEĞİLDİR!

Garcelli'nin bir yabancıya yaptığı bağış, kardeşine başka birinden uyumlu bir böbrek garantiledi. Garcelli, yaklaşık 10 yıldır nakil bekleyen 57 yaşındaki Sonya Glover'a böbreğini bağışlamıştı. Sonraki süreçte kadının ve kardeşinin hayatı kurtuldu.

Nakil bekleyen kadın, "Ona 'Meleğim' diye sesleniyorum. Ona ve karısına artık benim ailem olduklarını söyledim. Her önemli günde onlara tebrik kartları göndereceğim. Ne kadar teşekkür etsem de bu iyiliğin karşılığını ödeyemem" dedi. Operasyonu gerçekleştiren Doktor Jeffrey Veale, "Beyaz bir erkek, siyahi bir kadına böbreğini verdi. Bunda ne gariplik var ki! Organlar siyah veya beyaz değildir" açıklamasını yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ