Kaliforniya ile Las Vegas arasındaki ana otoyolun bir bölümü, tehlikeli madde taşıyan bir TIR'ın devrilip alev alması sonucu 30 saatten fazla süredir trafiğe kapalı. Ekiplerin havadaki olası tehlikeli kimyasalları kontrol etmesi ve devasa römorku hareket ettirmeye çalışması nedeniyle, otoyolun bir bölümünün "bilinmeyen bir süre" boyunca kapalı kalacağı öğrenildi.

SUYLA MÜDAHALE EDİLEMİYOR

TIR, lityum iyon piller içeren bir düz yataklı römork taşıyordu ve bu piller kamyondan ayrılıp sonunda alev aldı. Devriye ekipleri, "Lityum iyon nedeniyle yangına suyla müdahale edemiyoruz. Pillerin kendiliğinden yanması gerekiyor" dedi.

GÜNEY TARAFI AÇILDI

Potansiyel tehlikeli durum nedeniyle başlangıçta hem kuzeye hem de güneye giden şeritler kapatıldı. Ancak daha sonra güneye giden şeritler yeniden açıldı. Yetkililer, olay yerine gelen ekiplerin hava kalitesini test ettiğini ve güvenli gördüklerinde diğer şeritleri yeniden açacaklarını söyledi.

HAVA KALİTESİ ÖNCELİKLİ

San Bernardino County İtfaiyesi, "Öncelikli endişe; tehlikeli maddeler ve kimyasallar nedeniyle hava kalitesidir. Hidrojen siyanür, klor ve kükürt dioksit için değerlendirme yapılıyor. Bu kimyasallar yüksek seviyelerde önemli sağlık riskleri oluşturuyor. Hidrojen siyanür ve klor ekstra tehlikeli" açıklamasını yaptı.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL