Tayvan Ulusal İtfaiye Teşkilatı heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Eğitim Merkezi'ne (İBİTEM) ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında İBİTEM'in Bahçelievler ve Resneli yerleşkeleri ile Bahçelievler İtfaiye İstasyonu ve K-9 Köpekli Arama Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulunuldu.

Tayvan Ulusal İtfaiye Teşkilatı, Özel Arama Kurtarma Ekibi, Tayvan İçişleri Bakanlığı temsilcileri, Ankara Temsilcisi ve AKUT Arama Kurtarma Derneği yöneticilerinden oluşan heyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'ni (İBİTEM) ziyaret etti. Ziyaret çerçevesinde heyet, Bahçelievler ve Resneli yerleşkelerinde yer alan eğitim tesislerini gezdi ve Bahçelievler İtfaiye İstasyonu'nda incelemelerde bulundu. Ayrıca K-9 Köpekli Arama Eğitim Merkezi'ni de ziyaret eden heyet, burada gerçekleştirilen eğitim programları hakkında detaylı bilgi aldı.

İSTANBUL İTFAİYESİNİN TARİHİ ANLATILDI

İstanbul İtfaiyesi yetkilileri, heyete İstanbul İtfaiyesi'nin tarihi, istasyon ve araç sayıları, eğitim tesisleri ve buralarda yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler sundu.

Kaynak: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU