Almanya'nın göç anlaşmaları özel temsilcisi Joachim Stamp, ülkede yaşayan mültecileri, yasal mülteci statülerini tehlikeye atabileceği gerekçesiyle anavatanlarına geri dönmemeleri konusunda uyardı.

BURADA KALAMAZLAR

Stamp, Bild'e verdiği demeçte, "Almanya dünyaya açık kalmalı, ama aptal olmamalı! Yetkililer, burada koruma başvurusunda bulunup daha sonra memleketlerine tatile giden kişilerin derhal koruma statülerini iptal etmeli. Artık ülkede kalamayacaklarını da garanti altına almalılar. Nokta!" dedi.

STATÜ SORGULANIR

Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote, dpa'ya yaptığı açıklamada, zulüm gördüklerini iddia ettikleri ülkelere geri dönen mültecilerin koruma statülerinin sorgulanacağını belirtti.

TUR DÜZENLİYORLAR!

Hamburg'daki seyahat acentelerinin Afganistan'dan gelenler için Hindukuş'a turlar düzenlediğine dair haberler çıktı. Grote, "Afganistan'a kolayca ulaşılabilen seyahat yolları varsa, geri dönüş imkanı da var!" uyarısında bulundu. Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF); mültecilere, örneğin ciddi bir hastalık veya yakın aile üyelerinin ölümü gibi bireysel durumlarda izin verilebileceğini belirtti.

TEK TEK İNCELENİYOR

Federal ofis, bir kişinin ülkesine seyahat ettiğinin öğrenilmesinin ardından verilen korumanın iptal edilip edilmeyeceğini belirlemek için her bir bireysel vakayı incelediğini söyledi.

Muhabir: Lila Okyanus